64332
Książka
W koszyku
"SMOK POD BESZAMELEM" to książka o jedzeniu w Krakowie. W zaczarowany klimat Krakowa, krakowskiego Kazimierza i podkrakowskiego dworu szlacheckiego wpisane są opowieści 11-tu restauratorów i ich restauracji, spiętych z historią miasta i dawno minionymi wydarzeniami. Jak to się stało, że niezwykli ludzie: filozof, aktor, hutnik, ratownik górski, prawnik i ekonomista, etnograf, itd. aż do jedenastu - porzucili swoje atrakcyjne zawody i zaczęli entuzjastycznie opowiadać o smakach i kuchni? Ich wspomnieniom towarzyszą opowieści pełne rodzinnych smaków, historii ulic i kamienic krakowskich (+ dworu w Głogoczowie pod Krakowem), w końcu czar dawnej świetności krakowskiej gastronomii i jej współczesnego odrodzenia.
Status dostępności:
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 640.43 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 121-123.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej