65117
Książka
W koszyku
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią... 140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW. Według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach. Według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień. Nowatorska forma i maksimum treści: opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia. Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków. Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny. Przepisy kulinarne [lubimyczytac.pl]
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce : "140 gatunków roślin", "Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie".
Tekst i zdjęcia na skrzydełkach i wyklejkach.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks na stronach 168 - 169.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej